Friday, April 25, 2008

TEMPERATURA OPTIMA DE SERVIRE A VINURILOR

TEMPERATURA OPTIMA DE SERVIRE A VINURILOR
Pentru mai multe detalii click aici

Vinurile albe: seci, demiseci, demidulci, dulci, precum si vinurile roze se servesc la o temperatura cuprinsa intre 8°C si 10°C, uneori chiar 12°C si nu la 0° C sau la temperaturi mai coborate.
Vinurile rosii usoare, mai putin extractive (corpolente), se servesc la temperaturi cuprinse intre 12°C si 15° C.
Vinurile rosii pline, puternic extractive se servesc la temperatura camerei (sambrate), cuprinsa intre 16° si 18°C.

In general, pentru servirea vinurilor, trebuiesc respectate urmatoarele reguli:

- pentru fraparea vinurilor (4-6°C), niciodata nu se va utiliza congelatorul;
- pentru racirea vinurilor (6-12°C), nu se recomanda punerea cuburilor de gheata in paharele cu vin;
- aducerea vinurilor la temperatura optima de consum trebuie sa se faca in mod lent, nu brusc;
- intotdeauna, vinurile tinere, indiferent de tipul lor, se vor servi la o temperatura mai mica decat cele vechi
- nu trebuie uitat faptul ca, in timpul servitului la masa, vinul se incalzeste singur in pahar.


Pentru mai multe detalii click aici

No comments:

 

Director Web Clubmania

wine Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Reduceri Preturi Reduceri Cluj Reduceri Constanta Reduceri Brasov Reduceri Timisoara
Adauga Local Pizzerii Restaurante Cluburi Cafenele Puburi Terase Baruri Ceainarii
Vinuri Spumante Vinuri Vrac VinuriVinuri Romanesti Training Grile Forum Spiru Forum Grile
Forum USH Facultati Licenta Masterate Forum Marketing Mate Info Management Sociologie REI Finante Drept Limbi Straine Filosofie
Istorie Geografie Romana Muzica Sport Finante Blaj Psihologie Brasov Management Brasov Stiinte Juridice Contabilitatea Prima Casa Banci