Friday, April 25, 2008

PREGATIREA PAHARELOR

PREGATIREA PAHARELOR Pentru mai multe detalii click aici

Paharele folosite pentru servitul vinurilor nu trebuie sa deformeze insusirile exterioare ale vinului, adica limpezimea si culoarea. De aceea, cele mai recomandate pahare sunt cele cu picior si sunt confectionate dintr-o sticla incolora. Aceasta asigura o transparenta absoluta, putandu-se astfel aprecia corect culoarea vinului.
De asemenea, paharele trebuie sa fie usor mai stramte la gura si mai largi spre baza, pentru a se aprecia mai bine aroma sau buchetul vinului. Paharele cu picior au avantajul ca pot fi tinute de piciorul respectiv, deci mana nu atinge peretii paharului, fapt ce ar putea schimba temperatura vinului, incalzindu-l.
Paharele, inainte de a fi folosite, sunt mirosite in interior. Ele trebuie sa aiba un miros neutru, pentru a nu influenta aroma si buchetul vinului.
La stergerea paharelor se vor folosi numai prosoape curate si uscate.
Pentru clatirea paharelor se va folosi apa calduta fara detergenti.
Urmele de ruj lasate pe pahar in momentul degustarii pot influenta, de asemenea, gustul vinului.

Pentru mai multe detalii click aici

No comments:

 

Director Web Clubmania

wine Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Reduceri Preturi Reduceri Cluj Reduceri Constanta Reduceri Brasov Reduceri Timisoara
Adauga Local Pizzerii Restaurante Cluburi Cafenele Puburi Terase Baruri Ceainarii
Vinuri Spumante Vinuri Vrac VinuriVinuri Romanesti Training Grile Forum Spiru Forum Grile
Forum USH Facultati Licenta Masterate Forum Marketing Mate Info Management Sociologie REI Finante Drept Limbi Straine Filosofie
Istorie Geografie Romana Muzica Sport Finante Blaj Psihologie Brasov Management Brasov Stiinte Juridice Contabilitatea Prima Casa Banci