Saturday, April 26, 2008

SCOATEREA DOPULUI, TURNAREA IN PAHARE

SCOATEREA DOPULUI, TURNAREA IN PAHARE

Pentru mai multe detalii click aici

Se tine butelia in mana stanga si cu dreapta se desface cosuletul de sarma care tine dopul. Se inclina apoi usor butelia, suferind in acelasi timp o usoara miscare de rotatie spre stanga (spre exterior). Mana care tine dopul provoaca miscari ale acestuia, ceea ce face ca el sa se degajeze progresiv. In nici un caz nu se rasuceste dopul de pluta, deoarece risca sa se rupa. Dupa scoaterea dopului, se sterge gatul buteliei cu un prosop. Inainte de turnarea in pahare, trebuie sa se toarne mai intai putin vin spumant intr-un pahar pentru a fi degustat, verificandu-se astfel daca vinul spumant nu are un eventual defect. Se toarna in pahare, la inceput in fiecare cate un "deget" de vin spumant si apoi se umplu paharele doua treimi din capacitatea lor. Umplerea paharelor se face incet, pentru a realiza un guleras de spuma.

Pentru mai multe detalii click aici

No comments:

 

Director Web Clubmania

wine Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Reduceri Preturi Reduceri Cluj Reduceri Constanta Reduceri Brasov Reduceri Timisoara
Adauga Local Pizzerii Restaurante Cluburi Cafenele Puburi Terase Baruri Ceainarii
Vinuri Spumante Vinuri Vrac VinuriVinuri Romanesti Training Grile Forum Spiru Forum Grile
Forum USH Facultati Licenta Masterate Forum Marketing Mate Info Management Sociologie REI Finante Drept Limbi Straine Filosofie
Istorie Geografie Romana Muzica Sport Finante Blaj Psihologie Brasov Management Brasov Stiinte Juridice Contabilitatea Prima Casa Banci