Pentru mai multe detalii click aici
- vinurile albe si roze seci se servesc cu mancaruri pe baza de peste, raci si fructe de mare. Dupa caz, se pot consuma si cu
- aperitive usoare, carne de pasare, in special gratar, branzeturi proaspete moi (dulci);
- vinurile albe si roze demiseci si demidulci sunt recomandate a se consuma cu pateuri, ficat gras si cu deserturi;
- vinurile rosii seci, usoare, merg foarte bine cu mancarurile pe baza de carne de pasare, carne de vita, miel si cu branzeturi usoare;
- vinurile rosii seci, intens colorate, extractive (corpolente) se servesc cu mancaruri din carne de porc, batal, vanat si cu branzeturi fermentate (consistente);
- vinurile dulci se servesc cu fructe si cu deserturi.
Consumul diferitelor categorii de vinuri este si in functie de anotimp. Astfel, primavara, vara si toamna se consuma mai mult vinuri albe tinere, care sunt mai usoare, iar iarna vinuri mai corpolente, in special cele rosii.
Pentru mai multe detalii click aici
Friday, April 25, 2008
MOMENTUL SERVIRII VINURILOR
Labels:
MOMENTUL SERVIRII VINURILOR
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment