ORDINEA PREZENTARII VINURILOR
Pentru mai multe detalii click aici
- vinurile seci se servesc intotdeauna inaintea celor dulci;
- vinurile albe seci, inaintea celor rosii seci;
- vinurile rosii seci inaintea celor albe dulci;
- vinurile tinere inaintea celor vechi;
- vinurile usoare inaintea celor mai pline (corpolente);
- vinurile reci inaintea celor ce sunt deja aduse la temperatura camerei;
Ca regula generala, vinurile se servesc intr-o scara calitativa ascendenta, respectandu-se principiul: "un vin pe care il bem nu trebuie sa ne faca sa il regretam pe cel pe care l-am baut". Nu trebuie uitat faptul ca, dupa degustarea fiecarui vin se bea o inghititura de apa, care are rolul de a reimprospata papilele gustative, in vederea degustarii unui alt vin.
Pentru mai multe detalii click aici
Friday, April 25, 2008
ORDINEA PREZENTARII VINURILOR
Labels:
ORDINEA PREZENTARII VINURILOR
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment